Intervju med Drucilla jente:

 

Doreen er nitten år, og er en av andre års elevene på Drucilla. Hun bor på landsbygda med mor, far, fire brødre og tre søstre.

Planen fremover er allerede klar. Doreen skal starte egen klesbutikk, selge mye og tjene nok penger til å forsørge seg selv, og en eventuell familie i fremtiden. Å starte egen bedrift er tøft, men hun har en plan for den økonomiske delen.

-”jeg har fem geiter hjemme. Om jeg selger en, eller to, så gir det nok penger til å starte opp. Da kan jeg kjøpe inn det materialet jeg trenger og begynne å sy klær. Dersom det går bra med bedriften, så kan jeg selge flere geiter, eller bruke noe av overskuddet til å kjøpe inn mer stoff.”

 

Doreen forteller at det viktigste hun har lært på Drucilla skolen er å spare penger.

– ”Man vet aldri hva som skjer. Plutselig blir man syk eller havner i en situasjon der man trenger penger. Da er det godt å ha spart opp litt”. Videre sier hun at Drucilla skolen har lært henne alt hun måtte trenge innen håndarbeid, noe som legger et godt grunnlag for å bli selvstendig næringsdrivende. De fleste jentene som kommer til Drucilla skolen kan ikke stort om sying eller hekling før de starter, men etter en liten stund har de fleste lært en god del. Matlaging og dekorering står og på timeplanen.

– ”Drucilla skolen er viktig. Den lærer jenter å bli selvstendige, og gir håp”.

 

Jeg spør hvor hun ser seg selv om ti år, og hun svarer med et stort engasjement:

–          ”Da skal jeg være rik”, sier hun. ”jeg har tre barn og bor med mannen min i Kampala. Jeg driver butikken min, og mannen min tjener nok penger til å finansiere meg om jeg trenger penger.” ”planen er å starte på bunn, så bygger jeg meg opp, litt etter litt”, sier hun med store bevegelser.

Reklame