Siste dag på skolen

 

I dag var den siste dagen på Drucilla skolen. Ferien starter litt tidligere i Uganda, og jentene har ferie til starten av februar.

Ni av jentene er ferdig med sitt andre år, og skal ut i samfunnet på egne ben. De fleste vil søke jobb eller starte egne prosjekter der de bor. Andre fungerer som ”lærere” i håndarbeid på landsbygda. På denne måten kan de motivere andre kvinner / jenter til å skaffe seg en egen inntekt. Selv om ting kan virke greit, så er det ikke bare lett å starte opp på egen hånd. Med lite penger fra mor og far må jentene jobbe hardt for å sikre seg en trygg fremtid.

 

Denne dagen var litt mer høytidelig enn ellers. Foreldre var invitert, og direktøren for Drucilla skolen hadde kommet på besøk for anledningen. Kjøtt og matoke sto på menyen, noe som ikke er hverdagskost på skolen. Tiden på Drucilla har vært veldig spennende og læringsfull. Månedene har gått, og har vi blitt veldig glad i jentene. Vi har lært de å synge norske sanger, engelsk og litt annet. Mens de har lært oss håndarbeid og dans på ugandisk vis.

 

Siden det var den siste dagen, så bestemte vi oss for å gjøre litt ekstra stas på jentene. Ingen ting slår vel muffins! Det skal sies at vi hadde verken liters mål eller vekt, så resultatet var nok så som så.. kake ble det nå tilslutt. Jentene ble veldig glade over baksten vår, og brettet ble tomt på en, to, tre.

 

Skoleferie forbinner jeg med glede og avslapning, men sånn er det ikke for alle. Mange av jentene har verken mor eller far som venter på de hjemme. Noen skal besøke en tante som ”kanskje” er der en gang i blant, mens andre må hjelpe småsøsknene og en syk mor. Julen de har i vente er nok helt annerledes enn jula hjemme i Norge. Med stor familie, ribbe, pinnekjøtt og masse gaver.

 

Reklame