Hverdagshelter

Du finner de overalt. På skolen, på jobben, dama i butikken, eller jenta med det søte smilet. Mennesker som er med å gjøre hverdagen litt bedre. De som tilfører det ”lille ekstra”. Kabale er full av slike mennesker. Folk er stort sett vennlige, smilende og vil mer en gjerne slå av en prat om stort og smått. At vi er nye, ”vestlige jenter”, har nok noe med saken og gjøre. Allikevel er det noe ved menneskene her som får meg til å trekke på smilebåndene. Hverdagshelter er det mange av, men to personer har utmerket seg spesielt. To personer som fortjener litt oppmerksomhet og hyllest.

Den første personen er Gerald. Han jobber på Drucilla prosjektet, og har nettopp fullført en bachelor grad i Business and administration.  Gerald er typen som: minner mistenkelig om eselet i Shrek når han smiler, får en tung hverdag til å virke litt enklere, får andre til å le ofte og mye, viser en stor kjærlighet til menneskene rundt seg, er oppriktig takknemmelig for de mulighetene han er gitt her i livet. Alt dette, på tross av en ikke like rosenrød oppvekst. Det er beundringsverdig med mennesker som alltid ser lyset i enden av tunnelen, hvor mørk ting enn måtte virke. Enda bedre er det når denne optimismen er ekte, kjærlig og full av glede som smitter lett. Jeg er veldig glad for å ha en slik kollega på laget!

IMG_0787 Gerlad

Den andre personen jeg vil rose er Anett. Hun jobber som kjøkken/ vaske/ løpe/ innkjøps dame på gjestehuset Oda og jeg har bodd på frem til nå. ”Goood morning” sier hun, hver dag, med et stort smil. Anett er typen som: forstår norsk ironi, bruker tid til dype og lange samtaler, gir store klemmer, går aldri tom for komplimenter til de rundt seg, tar livet med en god porsjon humor, danser og synger i gangene. Slike mennesker er det lett å bli glad i!

Anett tjener ikke stort, sammenlignet med en norsk månedslønn. På tross av dette deler hun hver måned pengene hun tjener med moren og boren. Slik at de skal klare seg der de bor. Samtidig sparer hun penger til fremtiden. Drømmen er stor og klar. Anett skal bli sykepleier, og vil veldig gjerne bli enda bedre i engelsk. Den første uken i Kabale har vært full av opplevelser, utfordringer og nye inntrykk. Da er det godt å ha en god ”vertsvenninne” å komme hjem til når dagen er omme. En som mer enn gjerne svarer på teite spørsmål, og som ler til tårene triller.

CIMG0763 Anett. Bilde tatt av Oda Leraan Skjetne

Reklame