Tur til kvinnegruppene

To dager i uka reiser Oda og jeg med prosjektet ut til de ulike kvinnegruppene.  målet med besøket er å ser på produktene deres,hjepe de med sparingen og gi gode råd for veien fremover.  Det er ikke sjeldent at Oda og jeg ender med å sitte på siden, litt uvitende om hva de snakker om. Lange samtaler på rukiga blir fort litt i meste laget. Men det hinder oss ikke i å bidra. Det er heller ikke noe problem å få kontakt med kvinnene.  De har fått vist oss hvordan man lager de flotte kurvene sine, og vi prøver så godt vi kan.

Kirkeseminar

Kirka hadde seminar i slutten av januar, med over 3000 deltagende. Lovsagen var magisk, og mye bra talere. Seminaret holdet årlig, og er et av de viktigste knytteounktene for alle kirkene i Kabale distriktet. Det var mye som fikk meg til å tenke denne helgen. Mange sterke vitnespyrd og fortellinger. Men om det er noe som gjorde ekstra inntrykk på meg så er det frimodigheten, ærligheten og kjærlighten de viser til hverandre. Her var det helt tydelig en folkemengde som levde for noe mer enn seg selv.

Besøk og potetskrelling.

Etter 4 måneder i Uganda har vi blitt kjent med mange forskjellige mennekser. Anett, som jobber på gjestehuset til kirken, har blitt ei god venninne. Vi kommer på besøk så ofte vi har mulighet, og hjelper henne så godt vi kan med alt fra klesvask til middags forbredelser. De er ikke skjeldent det kommer besøk til gjestehuset, og Anett må jobbe dagen lang. Her om dagen hjalp vi henne med potetskrelling. Å skrelle poteter er vel egentlig ikke noe problem, men når middagen skal rekke til 25 personer så tar ting litt lenger tid.

Kontorarbeid!

I januar tilbrakte vi mye tid på kontoret. Drucilla jentene starter ikke på skolen før 9 februar, så da måtte vi finne andre ting å fylle dagene med. Det er ikke så ofte at oppgavene ligger klare til oss. Det kan fort bli vanskelig å vite hva man skal ta seg til. Da gjelder det å finne frem den kreative siden. Ta på seg den ”gule hatten”, som vi lærte på Hald. Vi har nok ikke bidratt til de store revolusjonerende endringer, men noen småting har vi fått gjort. Kontoret har blitt vasket, ryddet og ommøblert. Vi har hatt det gøy med å lære bort norsk, ryddet opp på datamaskinene og hengt opp ting på veggene.

Det har vært en fin mulighet til å bli bedre kjent med kolleganene våre, gjøre ting sammen og lære mer om organisasjonen.

Vel… kanskje ikke det mest seriøst vi har lært bort, men har blitt en slager på kontoret vertfall!

Reklame