Bananer i lange baner..

 

At man spiser bananer i Afrika kommer vel ikke som et stort sjokk. Du ser de overalt; på markedet, på hodet til damen i gata, langs veien i hendene på engasjerte selgere eller på fruktfatet på kontoret. Jeg er glad jeg ikke har allergi mot banan, det kunne fort blitt problematisk her nede…

Det har overrasket meg hvor mange retter det er mulig å ta i bruk den gule, søte frukten.

Banan er Ugandas svar på poteten. Den kan brukes til alt, så å si…

–          Matoke. En bananaktig grøt, som blir litt i meste laget, vertfall enda.. men er svært populær blant folket i Kabale.

–          Stekte bananer. Veldig godt! Til vår store skuffelse selger de ikke disse i Kabale..

–          Mini bananer; små bananer med ekstra søt smak.

–          Store bananer,

–          koke bananer

–          Bananer med peanøtt smør(?)

–          Bananer i fruktsalat

–          Banankake

–          Banan sjokolade på det lokale supermarkedet. (har ikke blitt testet ut enda..)

–          Banan som pålegg på brødskiva.

 

Så får vi nå se hvor glad jeg er i banan om noen måneder, foreløpig får det bra!