Huset med det rare i.

Det er ikke bare enkelt å flytte inn i eget hus. Her er noen av tingene som må til før ting faller på plass;

–         Mye jobb

–         flinke snekkere

–         musebesøk i senga til Oda

–         innkjøp av matvarer og pynt

–         tilkobling av gassovn

–         frustrasjon over strømbrudd,

–         mange hjelpsomme mennesker

–         enda mer strømbrudd

–         svidd mat og rare bønner, som egentlig ikke var bønner

–         Odas geniale ide om å lage bord til rommet av murstein! (Mangel på møbler gir rom for kreativitet. Noe vi ikke har mangel på. Vertfall ikke enda…)

–          Og så var ting på plass!

Odamursstein1 Odamurstein2

Oda lager mursteinsbord

Det er snart to uker siden Oda og jeg flyttet inn i huset vårt. Ting begynner å falle på plass, og huset begynner å bli riktig så koselig! Tomme kjøkkenvegger har blitt flyt med morsomme lapper av alle slag, og lyspære på kjøkkenet har endelig blitt byttet ut! Litt greit å se maten man lager…

kjøkken taco

litt av kjøkkenet vårt!

Det er ikke så mye som skal til før ting blir bra. Varmt vann og honning, selvlaget middag på afrikansk vis, mye humor og en stor bunke med bilder av venner og familie klar til å henges opp rundt om ring i huset. Etter litt jobb har vi begge fått hvert vårt rom, med hylle til å legge klærne i, og teppe på gulvet.

Huset har og en garasje. Siden verken Oda eller jeg har store planer om å kjøpe oss bil, har vi tenk å bruke rommet til noe morsomt. Om det blir bowling med tomflasker, paradis eller maling av kunst på lavt nivå vil tiden vise.

Videre er planen å invitere venner og kollegaer på middag. I frykt for at våre afrikanske kokkekunnskaper ikke tilfredsstiller andre enn oss selv, har vi bestemt oss for å heller kjøre en litt mer vestlig meny. Vi slår et slag for taco, og satser på at det blir en slager, selv i Kabale.

oda sitt rom rommet til marte1

Rommene ble fort litt trivligere med bilder på veggen!

grasje så vil tiden vise hva som skjer med dette rommet…

Reklame