Regn i Afrika…

I dag, torsdag, har vi tilbrakt dagen på standen til Drucilla. Timene ble brukt til kultur undervisning. Vi viste Gerald bilder av familien vår, og han fortalte oss gledelig om sitt hjem sted, Kabale. Vi har nok ikke vært til stor nytte slagsmessig denne uken, men kulturforståelsen er betraktelig bedret. Det er fint å bruke tiden med en som kjenner landet, en som ikke blir sur selv om vi spør mange dumme spørsmål. De små samtalene vi har hatt har gitt meg en pekepinn på ting man bør/ ikke bør gjøre i Uganda. På den andre siden har vi og fått dele vår kultur, og gitt Gerald en smakebit på hva det vil si å leve i Norge.

IMG_0775 IMG_0771 klær var det nok av på «trade showet»

Gerald jobber flittig med «Drucilla standen»

Regn har jeg alltid sett på som noe fremmed for Afrika. Uttørkende sletter og støvete savanner er bilder som passer bedre enn oversvømte gater. Denne dagen ble det motsatte bevist. Uganda har nå kommet inn i regntiden, som varer i ca fire mnd. Hittil har regnet kommet beskjedent om morgenen, som en frisk skur. Det var frem til i dag..

Rundt 12.00 begynte det plutselig å bøtte ned. Det var ikke pjuskeregn, men en sikkelig skur, som ikke ville gi seg med det første. At afrikanere har dårlig tid ser vi ikke mye til, men i dag fikk de virkelig fart på seg! Strømmende som en stor hønseflokk kom både store og små inn mot hallen vi satt i. Plassen ble sakte men sikkert fylt opp, og støynivået økte mens regnet fortsatte å tromme ned utenfor.

Det er merkelig hvordan et samfunn blir endret etter noen minutter med hissig regn.

Trafikken ble komplisert, de lokale shopene beskyttet varene sine så godt de kunne, og barn i skoleuniformer klamret seg inn under hustakene. Egentlig ganske lik nordmenns reaksjon på nedbør. Forskjellen er bare at det meste i Afrika foregår under åpen himmel. Ikke rart ting plutselig blir litt hektisk.

Den økte mengden av folk innendørs førte til mange nye møter. Særlig med de aller minste. Kameraet ble hurtig brukt, og de fleste synes det var gøy å se seg selv på en liten skjerm. Hvor turist det enn måtte virke der vi gikk rundt. To hvite jenter på oppdagelse etter nye mennesker å snakke med, og nye smykkekjøp fra de ulike butikkene.

marte og barn IMG_0781

Kule gutter på tur.

Reklame